Бедствено положение за цялата област обяви снощи община Нова Загора,

...
 Бедствено положение за цялата област обяви снощи община Нова Загора,
Коментари Харесай

Бедствено положение в Нова Загора: Силна буря с градушка удари района

 

Бедствено състояние за цялата област разгласи нощес община Нова Загора, откакто мощна стихия, съпроводена с градушка удари региона. Стихията е покосила града и осем села в региона. Властите приканват хората да не излизат, в случай че нямат незабавна работа.

Още от сутринта се изсипаха ледени парчета в някои елементи на България

Градушката е била с размера на яйце, а някои парчета даже по-големи. Селскостопанската продукция на стотици хора е унищожена. На места е била наранена електропреносната мрежа.

 Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ)  Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята 2 мин. Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята  Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “ 3 мин. Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “  Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги 2 мин. Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ)  Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята 2 мин. Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята  Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “ 3 мин. Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “  Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги 2 мин. Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент

Снимка: bTV

„ В града са оправени всички повреди, свързани със скъсани проводници. Аварийните групи са работили до 2:30 ч. Отстранили сме счупени дървета и клони от уличната мрежа. За страдание имаме съществени провали по постройките на детски градини и учебни заведения и ще пусна заповед за неучебен ден на територията на града “, сподели кметът на община Нова Загора Галя Захариева.

Наложило се е от Сливен да бъде изпратена спомагателна техника. Днес експертна комисия ще стартира да открива вредите.

Снимка: bTV

„ Призовавам жителите да бъдат доста деликатни, да излезе единствено този, на който му се постанова. Има счупени стъкла по улиците, по тротоарите, голямо количество листна маса, свалена от дърветата. В двора на поликлиниката има проблем със запушена шахта, който ще се в профил “, добави Галя Захариева.

„ Имаше лед с размера на яйце “, сподели за bTV кметът на Нова Загора

Градушката потроши стъкло на полицейски автомобил, постройката на районното ръководство също е потърпевша – има счупени стъкла и паднала мазилка.

Снимка: bTV

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че възрастен мъж на 75 години е бил избавен от наводнен сектор под мост след бурята в Нова Загора. Той е бил там закъсал с автомобила си.

Градушката аргументи паднали дървета, непроходими улици и доста материални вреди - запушени шахти, изпочупени стъкла на прозорци и коли, пострадала земеделска продукция. Движението в града е затруднено, тъй като улиците са непроходими.

Снимка: bTV

Заради естественото злополучие нощес кметът на града свика спешен щаб. Аварийните екипи реагират незабавно, съгласно тежестта на сигнала. Гражданите се приканват да излязат и да почистят, където могат.

Снимка: bTV

„ Молбата ми е листата, които метат и изхвърлят хората от дворовете си да бъдат прибрани в чували, тъй като стартира да вали. Ако пристигна по-силна вода, още веднъж ще запуши шахтите. Започваме извозването им, надяваме се в границите на три дни да се оправим “, сподели кметът на Нова Загора Галя Захариева.

Снимка: bTV

Продължи да четеш  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР